Hoe de kraamcadeaus worden gemaakt

Mijn naam is Anne van Evert. Ik ben de bedenker en vormgever van Poelala Kraamcadeaus. Met veel plezier maak ik al jaren persoonlijke cadeautjes. Vaak ter gelegenheid van een geboorte, een verjaardag of een doop, maar ook om een kinderkamer in te richten. Hout bewerken en beschilderen is al jaren een hobby. Eerst deed ik dit voor mijn eigen kinderen, maar inmiddels zijn zij zo groot dat zij andere belangstelling hebben. Nu mag ik op verzoek van mijn studerende dochter een muur op haar studentenkamer met bloemen beschilderen. Om toch bezig te blijven met het maken en beschilderen van hout ben ik Poelala gestart. In het aanbod op de site kunt u zien dat er een vast aanbod is van houten dieren en klompen.
Op verzoek maak ik dat wat de klant wil. Leuk vind ik het om mee te denken en er zelf een variant op te bedenken. Het geboortekaartje biedt daartoe een mooie kans. Details of de gehele voorstelling van het kaartje kan ik terug laten komen op een kinderbedje, stoeltje, olifant voor aan de muur, gewoon op de muur of op klompen. Het is maar wat u als klant wilt.
Naast dit werk maak ik ook schilderijen. Ik werk daarbij vooral met aparte materialen zoals glas, doek, vitrage, plamuur. Door veel cursussen te volgen in boetseren, tekenen, schilderen en grafische technieken heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld.

Gebruikt materiaal voor de kraamcadeaus

Als materiaal gebruik ik klompen van een klompenmaker of multi-triplex.
Het gaat om originele Hollandse spitsklompen uit Barneveld, het hout is afkomstig van populieren uit Nederland. De spitsklompen hebben een puntige neus en ogen daardoor speelser dan de ronde neus klomp. In blank hout beschilder ik de klompen in een basiskleur met acrylverf, twee tot drie keer. Hierna volgt de beschildering. Tot slot lak ik de klompen met mat vernislak af. De binnenkant van de klomp houd ik onbeschilderd. Dit wordt aangeraden door de klompenmakers. Het zou beter zijn voor het hout in combinatie met de huid.
De decoraties die ik aanbreng vergen veel minutieus werk. Dat vraagt veel tijd. Sommige bloemetjes hebben wel vijf kleurtjes. Om het goed aan te brengen, moet eerst een laag gedroogd zijn voor de volgende laag er weer op kan. De tijd die ik ermee bezig ben staat niet in verhouding tot de prijs, maar omdat ik starter ben en het leuk vind om te doen, doe ik het voor de prijs zoals vermeld.
De houten dieren zijn door mij uitgezaagd uit multi-triplex. Als basis heb ik het hout eerst met een grondverf behandeld, daarna met acrylverf beschilderd. Ook deze krijgen als laatste laag een vernislaag.